Geschiedenis van Jean-Jean

Jean-Jean werd voor wereldoorlog 2 , opgericht door Marqueritte Heylen (°1905) en Michel Geeraerts (°1907) .Zij noemden de zaak Jean-Jean naar hun zoon Jan (°1931).

Kleine anekdote : Bij het uitbreken van wereldoorlog 2, besloten ze te voet naar Oostende te gaan , richting Engeland. Bij hun vertrek deelden ze hun hele voorraad koffie en chocolade uit aan de buren. In Oostende aangekomen was de boot reeds weg en keerden ze terug richting Wilrijk , waar ze gedurende de oorlog de overheerlijke geur van koffie van de buren konden opsnuiven , maar zelf surrogaatkoffie moesten drinken. In deze periode hebben ze onderdak gegeven aan Britse soldaten .Met één van deze soldaten hebben ze een levenslange vriendschap gehad.

Halverwege de jaren ’50 is de zaak overgegeven aan een dame, die op haar beurt in 1962 de winkel verkocht aan Christiane De Cock. In 1986 heb ik de zaak overgenomen met nog steeds dezelfde naam : ‘Jean-Jean’. De winkel stond bekend om zijn koffie, pralines, confiserie en doopsuiker.
Intussen zijn we vele jaren later en heeft de winkel al enkele metamorfoses ondergaan. Enkele jaren geleden stopte ik met het verkopen van doopsuiker om de focus meer te kunnen leggen op koffie, thee, chocoladeproducten, snoepcreaties en geschenkmanden. Nog elke dag streven wij ernaar om kwaliteitsvol en ambachtelijk lekkers te kunnen aanbieden.
Mijn account
WISHLIST
WISHLIST
Login
Password Recovery

Wachtwoord vergeten? Voer je gebruikersnaam of e-mailadres in. Je ontvangt een link via e-mail om een nieuw wachtwoord in te stellen.

Winkelmandje 0